Kg filetow sledziowych
Pokrojeny koperek i pietruszka,moze byc tez pokrojona drobno pora
¼ kostki masla
Bulka tarta zmieszana pol na pol z maka
Zalewa
10 lyzek octu+0.75 l wody+lyzka cukru + lyzka soli+ ziarnka zela angielskiego,listki laurowe.
Filety posolic ,ziola wymieszac z miekkim maslem,posmarowac sledziki maslem po wewnetrznej stronie i przelozyc jak kanapki
optoczyc w bulce tartej zmieszanej pol na pol z maka,smazyc na oleju z obu stron.
Jak wystygna wlozyc do sloika,pokroic cebule i zalac zalewa.
Takie usmazone filety sledziowe mozna jesc na cieplo z ziemniakami,to co zostanie mozna wlozyc do sloika i zrobic w zalewie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli masz ochotę , możesz podzielić się tutaj swoim zdaniem.Zapraszam,Kitajka.